Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα4
Κυριακή
25
Μαρτίου
Ανατ.: 07.33
Δύση: 18.46
Πρώτο Τέταρτο
Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Έγκλημα στο Διαδίκτυο... E-mail
Κυριακή, 10 Μάιος 2009 17:55

    Το διαδίκτυο συνιστά πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, τόσο των ανηλίκων όσο και των ενηλίκων. Ποικίλες δραστηριότητες υλοποιούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που εξαρτούν τη ζωή τους από αυτό. Επειδή όμως όλο και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των ανηλίκων χρηστών, χωρίς αυτό να θεωρείται κατ' ανάγκη κακό, χρειάζεται όσο ποτέ να βρίσκουμε τη χρυσή τομή, το μέτρο εκείνο που δε θα μας οδηγεί στην αλλοτριωτική χρήση του διαδικτύου και κυρίως θα οδγηγεί τα παιδιά μας στην ασφαλή πλοήγηση σ' αυτό και στη χρήση του ως ενός μέσου παιδείας, αγωγής, πληροφόρησης,γνώσης,  μάθησης, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, χρηστικότητας, εκπαίδευσης, παροχής υπηρεσιών.

Έτσι, γονείς, φορείς, εκπαιδευτικοί οφείλουμε να είμαστε αρωγοί στους νέους μας ώστε να απολαμβάνουν την τεχνολογία υπέρ της ποιότητας και κατά της αλλοτρίωσης της προσωπικότητάς τους και του είναι τους.

    Στα πλαίσια αυτά το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 1ης Περιφέρειας Ν. Ηλείας κα. Αγγελική Ψαρράκου, πραγματοποιεί ανοικτή συνεδρίαση με θέμα: "Έγκλημα και Διαδίκτυο: Παιδική Πορνογραφία, Εμπορία Ανθρώπων, Διακίνηση Ναρκωτικών-Όπλων, Αυτοκτονίες. Το προφίλ του Θύτη και του Θύματος. Μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου" με εισηγήτρια την κα. Χριστίνα Καούρη, Ψυχολόγο- Εγκληματολόγο, Υποψήφια Διδάκτορα του Παν/μίου Πατρών. Προσεγγίσεις επί του θέματος θα αναπτυχθούν από την κα. Αγγελική Ψαρράκου, Εκπαιδευτικό-MED στη Σχολική Ψυχολογία, Σχολική Σύμβουλο της 1ης Περιφέρειας Ν. Ηλείας,  με θέμα: " Εξάρτηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο" και από την κα. Βικτωρία Βασιλοπούλου,Εκπαιδευτικό- Κοινωνιολόγο, Υποψήφια Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου Κοιωνικών και Πολτικών Επιστημών, με θέμα: "Παιδεία και Διαδίκτυο".

    Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 ΜαΪου 2009 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας και μετά το τέλος των εισηγήσεων θα επακολουθήσει συζήτηση.

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy