Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα2
Τρίτη
25
Φεβρουαρίου
Ανατ.: 07.14
Δύση: 18.19
Σελήνη
1 ημέρας
Ταρασίου Κων/λεως, Ρηγίνου, Μαρκέλλου
1826
Ο Χουσεΐν Μπέης καταλαμβάνει μετά από 3ήμερο αγώνα την νησίδα "Βασιλάδι", προπύργιο του Μεσολογγίου.
1833
Συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό.
1913
Το Απόσπασμα Αχέροντα απελευθερώνει το Νεοχώρι και την κωμόπολη Φιλιάτες από τους Τούρκους.

Μαθητές - εθελοντές φροντίζουν την Ηλεία PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015 19:15

Από το λύκειο των Σχολών Αμερικανικής Παροικίας της Αθήνας

Του Γιάννη Σπυρούνη

Οι μαθητές των Σχολών της Αμερικανικής Παροικίας της Αθήνας βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην Ηλεία για να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια, αλλά και για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης που υλοποιούν οι Σχολές. Έτσι κατά την παραμονή τους στο νομό την περασμένη εβδομάδα, οι μαθητές του λυκείου, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Πύργου και το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών όπου είχαν επαφή με τους φιλοξενούμενους και το προσωπικό στα δύο ιδρύματα, αλλά συμμετείχαν σε εργασίες καθαρισμού στον βοτανικό κήπο της Ολυμπίας βιώνοντας ένα ιδιαίτερο μάθημα βιολογίας. Οι μαθητές των Σχολών της Αμερικανικής Παροικίας της Αθήνας επισκέπτονται από το 2009 κάθε χρόνο την Ηλεία και την Ολυμπία συμμετέχοντας ανάλογα προγράμματα εθελοντικής προσφοράς αλλά και βιωματικών μαθημάτων, όπως η δενδροφύτευση του λόφου της Γαλανής. Τελευταία το σχολείο έχει υιοθετήσει το Βοτανικό Κήπο της Αρχ. Ολυμπίας προσφέροντας πολλά στην συντήρησή του. Μαζί τους βρέθηκαν και τα μέλη του Εκπολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας με επικεφαλής την αεικίνητη Έλκε Σπηλιοπούλου.

Η υποδιευθύντρια του Λυκείου Ιουλία Τοκατλίδου και διευθύντρια του διεθνούς απολυτηρίου που λαμβάνουν οι μαθητές μίλησε για την παρουσία στην περιοχή λέγοντας πως το ταξίδι αυτό κάθε χρόνο δεν είναι μια εθελοντική εργασία και επίσκεψη στα μουσεία, αλλά ταξίδι που δένει τη μάθηση για τα παιδιά με πολλούς μαθησιακούς στόχους. Στόχοι που συνδέονται μέσα από τις δραστηριότητες όπως στην προκειμένη περίπτωση ο καθαρισμός του κήπου με το μάθημα της βιολογίας. Παράλληλα υπήρξε και άλλη εθελοντική δράση με παρουσία των μαθητών στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και στο Γηροκομείο Πύργου. «Θέλουμε τους μαθητές πολίτες, που νοιάζονται και που μπορούν να πάρουν ηθικές αποφάσεις και να κάνουν το καλό για την κοινωνία» σχολίασε η κα Τοκατλίδου. Φέτος προσφέρθηκαν τρόφιμα από το σχολείο στα δύο ιδρύματα, όπου τα παιδιά έδειξαν ζήλο και αγάπη προς τους φιλοξενούμενους εκεί. Η κα Τοκατλίδου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Φυσιολατρικό Σύλλογο Αρχ. Ολυμπίας και την πόλη για την συνεργασία που έχουν. «Νοιώθουμε στο σπίτι μας μετά από τόσα χρόνια παρουσίας εδώ» σχολίασε.
Το μέλος Φυσιολατρικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας, Ιωσηφίνα Κωνσταντίνου, από την πλευρά της τόνισε ότι για έκτη χρονιά υποδέχονται εδώ το σχολείο, όπου οι μαθητές κάθε χρόνο φροντίζουν το χώρο που έχουν υιοθετήσει. «Τα παιδιά μόλις ασχοληθούν εδώ, παρασύρονται από τη δημιουργικότητα και την προσφορά, που συνδυάζεται με τη μάθηση. Η φύση τους δίνει χαρά και αυτό δεν κρύβεται. Τους ευχαριστούμε πολύ όπως και τα σχολεία της περιοχής που στηρίζουν επίσης αυτή την προσπάθεια. Μέσα από τη βιωματική μάθηση που προσφέρει η ενασχόληση με τον κήπο τα παιδιά βγαίνουν κερδισμένα» είπε η κα Κωνσταντίνου.
Η μαθήτρια του λυκείου Αριάδνη Σούλη – Κβιστ, μίλησε για την εμπειρία στον κήπο, «μια δραστηριότητα που μας δίνει πολλά, που είναι ομαδική και που μας δίνει πολλά. Συνεισφέρουμε σε αυτό το στολίδι που είναι ο βοτανικός κήπος. Είναι κάτι απολαυστικό όλο αυτό που κάνουμε. Στην Αρχ. Ολυμπία εντύπωση μου έκανε πολύ, ο καθαρός ουρανός της περιοχής.
Η μαθήτρια λυκείου Άρτεμις Φωτεινού αναφέρθηκε στην άλλη δράση του σχολείου, την επίσκεψη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και το Γηροκομείο Πύργου. «Στο γηροκομείο καθίσαμε με τους ηλικιωμένους, τους κάναμε παρέα, παίξαμε χαρτιά, μάθαμε τις ιστορίες τους, πολλές από τις οποίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Μας έφερε πιο κοντά σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, από το οποίο βρισκόμαστε μακριά καθώς είμαστε συγκεντρωμένοι στα δικά μας ζητήματα. Στο ΚΕΠΕΠ, η επαφή με τα παιδιά ήταν ενδιαφέρουσα, και αντιλαμβάνεσαι πως ακόμα και κάποιος που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου με κάποιο τρόπο. Πολλές φορές ένα χαμόγελο βοηθά πάρα πολύ. Καταλάβαμε πως δεν έχουν βοήθεια από το κράτος και η ζωή τους στηρίζεται πάνω στις πέντε – έξι γυναίκες που βρίσκονται εκεί ως εργαζόμενες, υπεύθυνες για τα πάντα για αυτά τα παιδιά. Είναι κάτι που το βλέπεις και σε κάνει να θες να βοηθήσεις πολύ περισσότερο γυρίζοντας πίσω. Κάθε εκπαιδευτικό ταξίδι που κάνουμε μας δίνει πολλά…».


Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy