Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα6
Κυριακή
21
Απριλίου
Ανατ.: 05.54
Δύση: 19.11
Σελήνη
16 ημερών
Κυριακή των Βαΐων,
Ιανουαρίου ιερομάρτυρος
1905
Τα ανταρτικά σώματα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης, υποχρεώνοντας τους εχθρούς να τραπούν εις φυγήν με μεγάλες απώλειες.
1941
Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο από γερμανικά βομβαρδιστικά το γεμάτο τραυματίες πλωτό νοσοκομείο "Ελληνίς" με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη και το "Έσπερος" έξω από το Μεσολόγγι. Έναρξη εισόδου βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Αλ. Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από την γερμανική εισβολή στην Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς την Στρατιά Ηπείρου την συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της.
1967
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας.

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2015 00:00

Οι μαθητές του American Community School της Αθήνας… βοτανίζουν


Δεν έχουν γνώσεις κηπουρικής αλλά είχαν μεγάλη όρεξη και διάθεση για  προσφορά στο περιβάλλον και όχι μόνο. Ο λόγος για τους μαθητές των Σχολών Αμερικάνικης Παροικίας Αθηνών (ASC) που χθες το πρωί, υπό τις οδηγίες των ανθρώπων του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, φρόντισαν τον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο.

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του «ACS» βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ηλεία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, που περιλαμβάνει, εκτός από επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια, καθώς επίσης δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Στον Βοτανικό Κήπο…
Έτσι, χθες το πρωί, σήκωσαν τα μανίκια ψηλά, φόρεσαν γάντια και με τα εργαλεία κηπουρικής

στα χέρια, άρχισαν να φροντίζουν τον Βοτανικό Κήπο, καθαρίζοντας ουσιαστικά τα αρωματικά φυτά από τη άγρια βλάστηση που φυτρώνει γύρω από αυτά δεν τους επιτρέπει να «αναπνεύσουν» και να αναπτυχθούν. Υπό τις οδηγίες της προέδρου του Συλλόγου, Έλκε Σπηλιοπούλου και της Αντιπροέδρου Ιωσηφίνας Κωνσταντίνου, μαθητές, αλλά και οι συνοδοί καθηγητές τους, προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια για την συντήρηση του Βοτανικού Κήπου, συλλέγοντας - παράλληλα – και  υλικό για τα εργαστήρια τους, αφού όλες οι δράσεις του προγράμματος της εκδρομής, υπάρχει παιδαγωγικός στόχος και οφέλη.

Ωστόσο, το σχολείο, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Γι’ αυτό, και μια από τις ημέρες τους, ήταν αφιερωμένες σε επισκέψεις στο Γηροκομείο Πύργου και στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, το έργο των οποίων στηρίζουν και πρακτικά και ηθικά.

Με γνώσεις, εμπειρίες, αναμνήσεις…

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, μίλησαν στην εφημ. «Πατρίς» για το ταξίδι με τα πολλαπλά οφέλη και τις πολλές και όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις με τις οποίες θα επιστρέψουν στη βάση τους. Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται στην Ηλεία και δη στην Ολυμπία, την οποία έχουν αγαπήσει και τείνει να γίνει δεύτερος τόπος τους.

Νάνσυ Σπυροπούλου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Δείτε τη δημοσιεύσιμη σε pdf


Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy