Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα3
Τετάρτη
21
Αυγούστου
Ανατ.: 05.54
Δύση: 19.18
Σελήνη
20 ημερών
Θαδδαίου αποστόλου, Βάσσης, Θεογνίου, Αγαπίου, Πιστού και Θεοκλητούς μαρτ.
705
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορος Τιβερίου Β΄ από τον Ιουστινιανό Β΄ τον ρινότμητο.
1056
Πεθαίνει η Θεοδώρα, τελευταία απόγονος της Μακεδονικής δυναστείας. Την διαδέχεται ο Μιχαήλ ΣΤ΄ Στρατιωτικός.
1821
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος καταλαμβάνει την Ακρόπολη των Αθηνών.
1866
Συνέρχεται στα Σφακιά Γενική Συνέλευση των Κρητών, η οποία κηρύσσει την ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα.
1921
Το Νότιο Συγκρότημα Μεραρχιών αναλαμβάνει εκκαθαριστική επιχείρηση κατά της 6ης τουρκικής μεραρχίας στην περιοχή Σαντικλί.
1929
Αρχίζει τις εργασίες της η Αγροτική Τράπεζα.
1944
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Αγυιά Κρήτης.

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2015 00:00

Οι μαθητές του American Community School της Αθήνας… βοτανίζουν


Δεν έχουν γνώσεις κηπουρικής αλλά είχαν μεγάλη όρεξη και διάθεση για  προσφορά στο περιβάλλον και όχι μόνο. Ο λόγος για τους μαθητές των Σχολών Αμερικάνικης Παροικίας Αθηνών (ASC) που χθες το πρωί, υπό τις οδηγίες των ανθρώπων του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, φρόντισαν τον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο.

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του «ACS» βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ηλεία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, που περιλαμβάνει, εκτός από επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια, καθώς επίσης δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Στον Βοτανικό Κήπο…
Έτσι, χθες το πρωί, σήκωσαν τα μανίκια ψηλά, φόρεσαν γάντια και με τα εργαλεία κηπουρικής

στα χέρια, άρχισαν να φροντίζουν τον Βοτανικό Κήπο, καθαρίζοντας ουσιαστικά τα αρωματικά φυτά από τη άγρια βλάστηση που φυτρώνει γύρω από αυτά δεν τους επιτρέπει να «αναπνεύσουν» και να αναπτυχθούν. Υπό τις οδηγίες της προέδρου του Συλλόγου, Έλκε Σπηλιοπούλου και της Αντιπροέδρου Ιωσηφίνας Κωνσταντίνου, μαθητές, αλλά και οι συνοδοί καθηγητές τους, προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια για την συντήρηση του Βοτανικού Κήπου, συλλέγοντας - παράλληλα – και  υλικό για τα εργαστήρια τους, αφού όλες οι δράσεις του προγράμματος της εκδρομής, υπάρχει παιδαγωγικός στόχος και οφέλη.

Ωστόσο, το σχολείο, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Γι’ αυτό, και μια από τις ημέρες τους, ήταν αφιερωμένες σε επισκέψεις στο Γηροκομείο Πύργου και στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, το έργο των οποίων στηρίζουν και πρακτικά και ηθικά.

Με γνώσεις, εμπειρίες, αναμνήσεις…

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, μίλησαν στην εφημ. «Πατρίς» για το ταξίδι με τα πολλαπλά οφέλη και τις πολλές και όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις με τις οποίες θα επιστρέψουν στη βάση τους. Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται στην Ηλεία και δη στην Ολυμπία, την οποία έχουν αγαπήσει και τείνει να γίνει δεύτερος τόπος τους.

Νάνσυ Σπυροπούλου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Δείτε τη δημοσιεύσιμη σε pdf


Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy