Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα4
Κυριακή
25
Μαρτίου
Ανατ.: 07.33
Δύση: 18.46
Πρώτο Τέταρτο
Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Δεντροφύτευση στο Άλσος του ΟΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2014 00:00
Ένας νέος χώρος πρασίνου γεννιέται στο άλσος του ΟΣΕ Αρχ. Ολυμπίας, μετά τη δεντροφύτευση που έγινε χθες στο σημείο από μαθητές του Γυμνασίου της πόλης, με την επιμέλεια περιβαλλοντικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα τμήμα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για την Αρχ. Ολουμπία, το οποίο αναγεννιέται μετά από την ασθένεια που εκδήλωσαν πρόσφατα τα πανέμορφα πλατάνια, που απομακρύνθηκαν για να μην προσβληθούν και τα πλαϊνά δέντρα.
Διακρίνονται ο Δασάρχης Πύργου κ. Παν. Λάττας, η πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου κ. Έλκε Σπηλιοπούλου και ο Δ/ντης του Γυμνασίου Αρχ. Ολυμπίας κ. Γιωρ. Γεωργούλης.
Στο άλσος του ΟΣΕ φυτεύθηκαν με την εποπτεία του Δασαρχείου Πύργου , δέντρα και θάμνοι και συγκεκριμένα κουκουναριές δρυς, πικρόδαφνες, μυρτιές, κουτσουπιές και άλλα είδη που ταιριάζουν στο βιοκλίμα της περιοχής. Η όλη προσπάθεια έγινε έπειτα από συνεργασία της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας και του Φυσιολατρικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας, με την αμέριστη συνδρομή του Δασαρχείου Πύργου, που είχε σαν επικεφαλής το Δασάρχη κ. Παν. Λάττα.

Ανάδειξη
"Ο σύλλογός μας δίνει το παρόν σε κάθε ενέργεια που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και
την ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους , όπως είναι το σημείο πλησίον του ΟΣΕ στην Αρχ. Ολυμπία" δήλωσε στην "ΠΡΩΤΗ" η πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου κ. Έλκε Σπηλιοπούλου.
Από την πλευρά της εξάλλου η γραμματέας της Περιβαλλοντικής Δράσης κ.Νικολία Αστερή υπογράμμισε ότι "σκοπό της προσπάθειάς μας είναι η δημιουργία ενός αυτοφυούς φυσικού πάρκου, που ν' αντανακλά στην ιστορία της περιοχής". Να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συνδρομή στην παραχώρηση φυτών του φυτώριου "Καραμπέτσος", δια του υπευθύνου του κ. Πέτρου Θεοδωρόπουλου.
Τέλος παρών στη δεντροφύτευση ήταν και ο Δ/ντης του Γυμνασίου Αρχ. Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργούλης, ο οποίος είχε το συντονισμό από την πλευρά του σχολείου.

Δηλώσεις μαθητών του Γυμνασίου για τη δεντροφύτευση


Κώστας Τσάγκλας:
"Ήλθαμε να βοηθήσουμε στη δεντροφύτευση προκειμένου η Αρχαία Ολυμπία να έχει πιο πολλά φυτά και να γίνει πιο πράσινη και περισσότερο όμορφη για όλους μας".


Αντώνης Αποστολόπουλος:
"Μας ευχαριστεί πάρα πολύ το γεγονός ότι θα συμβάλλουμε ώστε η πόλη της Ολυμπίας να αποκτήσει περισσότερο πράσινο, ώστε όταν έρχονται οι ξένοι να τη θαυμάζουν ακόμη πιο πολύ".

Γιώργος Κάββουρας:
"Μας δίνει πολύ ικανοποίηση το γεγονός ότι ο κόσμος θα δει ότι προσπαθούμε να γίνει πιο όμορφη η Αρχ. Ολυμπία, κάτι που της αρμόζει από τη μεγάλη ιστορία που διαθέτει".

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy