Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα21
Τετάρτη
26
Σεπτεμβρίου
Ανατ.: 06.25
Δύση: 18.24
Πανσέληνος
Μετάστασις Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού
1687
Οι Ενετοί βομβαρδίζουν την Ακρόπολη των Αθηνών, με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί η τουρκική πυριτιδαποθήκη στον Παρθενώνα.
1821
Παραδίδεται στους Έλληνες η τουρκική φρουρά της Μεγάλης Τάπιας της Τριπολιτσάς (Τριπόλεως).
1916
Ο Βενιζέλος σχηματίζει επαναστατική κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζεται στο λιμάνι της Λέρου, μετά από ομαδική επίθεση 25 γερμανικών Στούκας.
1944
Υπογράφεται το Σύμφωνο της Καζέρτας.

Μάθημα ανθρωπιάς από τους εθελοντές της ΕΛΙΞ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013 00:00

Κατασκεύασαν όλα τα μονοπάτια  στον λόφο του Δρούβα


Ένα μάθημα ανθρωπιάς για τις αξίες του εθελοντισμού αλλά και της συλλογικότητας όταν γίνεται για καλό του κοινωνικού συνόλου δίνουν το τελευταίο διάστημα στην Αρχαία Ολυμπία παιδιά από τη μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ.
  Συγκεκριμένα παιδιά από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες επιτελούν εθελοντική εργασία στον λόφο του Δρούβα αλλά και σε αυτόν της Γαλανής δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ευαισθησία τους απέναντι στο φυσικό περιβάλλον αλλά και την φιλοσοφία τους που είναι η ανιδιοτελής προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Η «ΠΡΩΤΗ» βρέθηκε στον λόφο του Δρούβα και μίλησε με τα παιδιά για αυτήν τους την εμπειρία που όπως τόνισαν είναι μοναδική.


«Η Ολυμπία είναι κάτι ιερό όχι μόνο για εμάς
 αλλά για ολόκληρο τον κόσμο»

Για την εμπειρία που ζουν όλο αυτό το διάστημα οι εθελοντές της ΕΛΙΞ μίλησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο ομαδάρχης της οργάνωσης Γιώργος Τούντας που ανέφερε τα εξής:
     «Είμαστε εθελοντές από την ΕΛΙΞ που είναι μια ΜΚΟ που έχει ζωή 25 χρόνια και δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  Η Ολυμπία είναι κάτι ιερό όχι για εμάς αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι μια ιδέα, δεν είναι απλά ένας τόπος. Η δράση μας είναι μια προσφορά πιο πολύ, όχι στο να ανοίξεις απλά ένα μονοπάτι και να γίνει κάτι στην Ολυμπία. Είναι πιο πολύ εθελοντική εργασία και για αυτό τα παιδιά έχουν πληρώσει τα εισιτήρια τους, τα έξοδά τους για να έρθουν να κάνουν μια κοινωνική προσφορά σε μια κοινότητα, σε μια περιοχή όπως η Ολυμπία. Τα παιδιά είναι από Ευρωπαϊκές χώρες και έχουν έρθει για αυτό τον σκοπό. Τους αρέσει πολύ εδώ».
     Σε ερώτηση της «ΠΡΩΤΗΣ» για την δουλειά που επιτελούν οι εθελοντές στην Ολυμπία, ο κ. Τούντας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στον λόφο του Δρούβα όπου βρίσκεται και το ομώνυμο θέατρο. Εδώ κατασκευάσαμε όλα τα σκαλοπάτια, ανανεώνουμε τα μονοπάτια και δημιουργούμε νέα. Τα παιδιά δουλεύουν  με όρεξη και αγάπη».

Ελκε Σπηλιοπούλου:
«Στόχος η ανάδειξη – ενίσχυση του εθελοντισμού»

Με την σειρά της η πρόεδρος του Πολιτιστικού – Φυσιολατρικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας Έλκε Σπηλιοπούλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της για το έργο που επιτελούν οι εθελοντές της ΕΛΙΞ στον λόφο του Δρούβα τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η είσοδος του θεάτρου έγινε με εργολαβία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Εμείς όμως παράλληλα οργανώσαμε αυτή την εθελοντική εργασία για να ενισχυθεί περισσότερο αυτή η προσπάθεια που εμείς ως σύλλογος θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική. Τόσο για τα παιδιά που βρίσκονται και εργάζονται μαζί όσο και για να αναδείξουμε την αξία του εθελοντισμού που δεν έχει ακόμα στην Ελλάδα μεγάλη αξία. Η φιλοξενία των παιδιών είναι ευγενική προσφορά του τουριστικού γραφείου STUDIOZOS από την Γερμανία. Σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα έγινε στον λόφο του Δρούβα περισσότερη δουλειά απ’ ότι περιμέναμε. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και κατασκεύασαν όλα τα μονοπάτια που ήταν σε κακή κατάσταση».
    Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την συγκεκριμένη ομάδα που δουλεύει στον λόφο του Δρούβα, υπάρχει και άλλη στον λόφο της Γαλανής με επικεφαλής τον ομαδάρχη Γιάννη Κουλουρίδη.

Τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές

Igor – Εθελοντής από Παρίσι:


«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ολυμπία. Επίσης είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω με αυτό τον τρόπο την Ολυμπία ώστε να μην μολυνθεί το περιβάλλον στην περιοχή. Δεν θέλω στο μέλλον να έρθω με τα παιδιά μου και να δω αυτή την περιοχή μολυσμένη».

Gioavanna – Εθελόντρια από Ιταλία

«Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία αφού μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε παιδιά από άλλες χώρες αλλά και τον πολιτισμό τους. Την ίδια στιγμή κάνουμε κάτι πολύ όμορφο για το περιβάλλον, ειδικά για την Ολυμπία και την τοπική κοινωνία».

Alex – Εθελόντρια από Αγγλία

«Είναι πραγματικά εξαιρετική εμπειρία αφού έχω τη ευκαιρία να γνωρίσω παιδιά απ’ όλο τον κόσμο. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, δουλεύουμε μαζί κάθε μέρα και κάνουμε θετικά πράγματα για την τοπική κοινωνία της Ολυμπίας».

Κωνσταντίνος – Εθελοντής από Ελλάδα

«Μου αρέσει πάρα πολύ εδώ στην Ολυμπία αφού έχω την ευκαιρία να συναντήσω πολλά παιδιά από διάφορες χώρες και να βοηθήσω στην προστασία του περιβάλλοντος. Μου αρέσει αυτή η εθελοντική εργασία αφού βοηθάμε με τον τρόπο μας την τοπική κοινωνία».Αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά από την εθελοντική ΜΚΟ ΕΛΙΞ. Στην φωτογραφία διακρίνονται η πρόεδρος του Φυσιολατρικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας Έλκε Σπηλιοπούλου με τον Ομαδάρχη της ΕΛΙΞ Γιώργο Τούντα

Τα παιδιά επί τω έργω…

Τα νέα μονοπάτια στον λόφο του Δρούβα που κατασκευάστηκαν εξ’ ολοκλήρου από τους εθελοντές της ΕΛΙΞ.

Ένα από τα μονοπάτια που πριν θύμιζε «ζούγκλα» σήμερα είναι προσπελάσιμο μετά από τις εργασίες των παιδιών.

Ρεπορτάζ:
Θοδωρής Λάμπρος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy