Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα4
Κυριακή
25
Μαρτίου
Ανατ.: 07.33
Δύση: 18.46
Πρώτο Τέταρτο
Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Δημιουργώντας ένα κήπο στο Δημ. Σχολείο Πελοπίου! PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 23:26

Στο αίτημα του σχολείου, ο επικίνδυνος «λαβύρινθος» να αλλάξει χρήση και να διαμορφωθεί σε κήπο, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανταποκρίθηκε και έτσι δημιουργήθηκε η βάση! Όμως… έλειπαν τα φυτά! Αλλά υπήρχε η καλή διάθεση, ο εθελοντισμός, η συνεργασία και η ανάγκη να ολοκληρωθεί ό,τι είχε ξεκινήσει.

Όταν οι φορείς συνεργάζονται, όλα μπορεί να γίνουν!!!

Το σχολείο απευθύνθηκε στον Πολιτιστικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας! Πράγματι! Εβδομήντα φυτά, αρωματικά και καλλωπιστικά, ήρθαν στην αυλή μας! Κοντά μας ήρθαν και μέλη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου, για να βοηθήσουν!

Μαθητές με χαμόγελα, χαρά, φωνούλες, κέφι και όρεξη, κατέβηκαν στην αυλή! Ήδη οι μεγαλύτεροι της Ε και Στ τάξης, είχαν κάνει την προετοιμασία, ανοίγοντας τρύπες, είχαν μεταφέρει τα γλαστράκια και τα είχαν τοποθετήσει κατά κατηγορία φυτών, χωρίς υποδείξεις, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους!


Έβαλαν, λοιπόν, τα πιτσιρίκια,  τα γαντάκια μιας χρήσεως που τους μοιράστηκαν, παρακολούθησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν από τους δασκάλους τους, παρακολούθησαν και την φύτευση- υπόδειγμα από την Πρόεδρο του Φυσιολατρικού Συλλόγου της Αρχαίας Ολυμπίας, και μετά… Μετά έγινε ένα πανηγύρι συνεργασίας!

Παιδιά χαρούμενα με τους δασκάλους τους μαζί και με τους εκπροσώπους των συλλόγων, σε μια υποδειγματική προσπάθεια εθελοντισμού και σεβασμού στη φύση και στο χώρο, διαμόρφωσαν έναν  όμορφο κήπο, που την άνοιξη θα γεμίσει ζωντάνια, χρώματα και αρώματα!

Όταν υπάρχει συνεργασία, πίστη και αγάπη για ό,τι κάνεις, όλα είναι δυνατά!

Πάντα υπάρχει τόπος και χρόνος για όμορφες πρωτοβουλίες και πάντα οι φορείς μπορούν να προχωρήσουν… Σχολείο, Δήμος, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, μαθητές, δάσκαλοι, όλοι…

Τα παιδιά ήδη έχουν δείξει το σεβασμό τους στο χώρο του σχολείου τους, που έχει τον αρωματικό κήπο που με τα χεράκια τους φύτεψαν, νέα χρώματα στους τοίχους και κυρίως τη δική τους ζωή από την καθημερινότητα που διαμορφώνεται εκεί…

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy