Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα4
Κυριακή
25
Μαρτίου
Ανατ.: 07.33
Δύση: 18.46
Πρώτο Τέταρτο
Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Ρώσικο μπαλέτο στην Αρχ. Ολυμπία PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2012 10:49
Μια καταπληκτική μουσικό-χορευτική βραδιά απόλαυσαν οι δημότες της Αρχαίας Ολυμπίας την Πέμπτη στον προαύλιο χώρο του παλιού δημαρχείου όπου κορίτσια από την Αγία Πετρούπολη παρουσίασαν το πρόγραμμά τους με κλασικούς χορούς . Το πρόγραμμα «συμπλήρωσαν» κατά τον καλύτερο τρόπο , μαθητές της ευρύτερης περιοχής χορεύοντας παραδοσιακούς

 σκοπούς της χώρας . Το φινάλε επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκομένους στο χώρο. Το ρωσικό και το ελληνικό γκρουπ ενώθηκε σε ενιαίο κύκλο χορεύοντας νησιώτικους σκοπούς , αποσπώντας το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, εκ μέρους του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας απευθύνοντας χαιρετισμό ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

« Σα δάσκαλος , από καρδιάς θα πω δυο λόγια απλά... Η σημερινή εκδήλωση , που εξελίσσεται , έχει το πλεονέκτημα ότι δε μπαίνει σε συνήθεις «τυπολατρικές» διαδικασίες ... Και αυτό είναι φυσικό , αφού διαπιστώνετε όλοι, ότι ούτε η γλώσσα , ούτε οι «αποστάσεις» - οι οποίες κι αν είναι αυτές – ούτε το χρώμα και οι φυλές , ούτε όποια «δόγματα» μπορούν να εμποδίσουν την ανθρώπινη έκφραση , μέσα από την τέχνη και τη διάχυση του πολιτισμού»

Συνεχίζοντας ο κ Γεωργακόπουλος τόνισε:

« Και χαίρομαι γιατί αυτό , σήμερα, γίνεται πράξη από τα παιδιά μας , τα κορίτσια μας από την Αγία Πέτρούπολη και τα παιδιά του δήμου μας ! Και ακόμη , είναι τούτο απόδειξη , πως όλοι οι φορείς και οι άνθρωποι όταν το θέλουν , μπορούν να συνεργαστούν για να δώσουν χώρο , δρόμους χαράς και δημιουργίας στο μέλλον μας, πάντα διακριτικά και με σεβασμό!» .

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας , υπό την αιγίδα του δήμου και με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τη συμμετοχή του «Art Sport-Dance group ARABESQUE» της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας .

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας , προσφέρθηκαν δώρα στα παιδιά.

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy