Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα4
Κυριακή
25
Μαρτίου
Ανατ.: 07.33
Δύση: 18.46
Πρώτο Τέταρτο
Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Νέα χρονιά δεντροφυτεύσεων στην Αρχαία Ολυμπία PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011 12:13
Ξεκίνησαν με τους μαθητές του ACS College

Του Γιάννη Σπυρούνη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Για τρίτη φορά επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία οι μαθητές των σχολών της Αμερικάνικης Παροικίας στην Αθήνα, το γνωστό ACS College. Οι μαθητές κατά την παραμονή τους στην περιοχή, συμμετείχαν σε δενδροφυτεύσεις στην περιοχή του λόφου της Γαλανής σε συνεργασία με το Φυσιολατρικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας. Χθες το πρωί δεκάδες μαθητές του κολλεγίου, ξεχύθηκαν σε μια νέα περιοχή που γίνεται δενδροφύτευση για πρώτη φορά μετά την μεγάλη καταστροφή του 2007, με την άδεια του Δασαρχείου. Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Έλκε Σπηλιοπούλου "σε ένα τμήμα που ήταν παλιότερα δάσος με μεγάλα δέντρα, δυστυχώς δεν υπάρχει η φυσική αναγέννηση που περιμέναμε.Κάνουμε φυτεύσεις με την άδεια του Δασαρχείου Πύργου, που καθάρισε και το χώρο. Τα παιδιά είναι μαθητές του ACS College από την Αθήνα, έχουν έρθει δύο φορές και αυτή είναι η τρίτη φορά".Η διευθύντρια του προγράμματος στις σχολές της Αμερικάνικης Παροικίας, Ιουλία Τοκατλίδου, από την πλευρά της ανέφερε ότι "μια ομάδα παιδιών του προγράμματος βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία στην πλέον καθιερωμένη επίσκεψή μας εδώ για δενδροφύτευση, σε συνεργασία με την κα Ελκε και το Φυσιολατρικό Σύλλογο. Το μήνυμα που δίνουν τα παιδιά είναι πως η φύση, η ζωή, η γη και η κοινωνία μας, αποτελούν ατομική και κοινωνική ευθύνη για όλους μας. Δεν είναι ευθύνη άλλων, αλλά δική μας και ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει ότι περισσότερο μπορεί για αυτό".
Τέλος από την πλευρά του Δασαρχείου Πύργου ο δασολόγος Παναγιώτης Κορισιάνος ανέφερε πως "γίνεται μια θαυμάσια δουλειά τα τελευταία χρόνια με την κα Έλκε Σπηλιοπούλου από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο.
Και θεωρούμε ότι το έργο είναι και εκπαιδευτικό, αφού τα παιδιά έρχονται σε επαφή και γνωρίζουν το περιβάλλον και κατανοούν τη σημασία των οικοσυστημάτων".
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy