Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα4
Κυριακή
25
Μαρτίου
Ανατ.: 07.33
Δύση: 18.46
Πρώτο Τέταρτο
Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Ωρα για συντήρηση PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 19:22
Του Γιάννη Σπυρούνη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Μετά την ολοκλήρωση των φυτεύσεων στο λόφο της Γαλανής, στην Αρχαία Ολυμπία, ήρθε η ώρα της συντήρησης και του καθαρισμού των χώρων όπου έχουν δημιουργηθεί και τα μονοπάτια.
Ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας και οι εθελοντές της ΜΚΟ ΕΛΙΞ, έσμιξαν ξανά για να προσφέρουν φροντίδα άλλη μια φορά στο λόφο που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του 2007.
Με επικεφαλής την πρόεδρο της ΕΛΙΞ, Ελένη Γαζή 23 εθελοντές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο συμμετείχαν στις εργασίες που έγιναν το πρωί της Κυριακής.
"Το να φυτεύεις δέντρα είναι πολύ πιο εύκολο από το να τα συντηρείς.Αυτό είναι το δύσκολο, γιατί μόλις μεγαλώσουν τα δέντρα χρειάζονται αρκετή φροντίδα" είπε η κα Γαζή.Οι εθελοντές έσκαψαν τους λάκκους των δέντρων, τοποθέτησαν πασσάλους για να τα στηρίξουν κόντρα στον άνεμο και φύτεψαν τα τελευταία 100 δέντρα από τα 1500 που είχε προσφέρει ηΚυβέρνηση του Καναδά στοδήμο Αρχαίας Ολυμπίας.Μάλιστα τοποθετήθηκε καιη σχετική πινακίδα, που θαθυμίζει στον επισκέπτη τηςπεριοχής, το χορηγό αυτήςτης προσπάθειας.
 "Αν δεν ήταν και η ΕΛΙΞ, θα ήταν δύσκολο για εμάς να υλοποιήσουμε τέτοιες δραστηριότητες λόγω έλλειψης τοπικήςβοήθειας.Κάναμε τις απαραίτητες εργασίες για τη φροντίδα τωνφυτών που έχουν πλέον μεγαλώσει για να τα προστατέψουμε κυρίως από τον αέρα και τη βροχή.Όλα τα παιδιά δούλεψανπάρα πολύ και παράλληλαφύτεψαν και τα τελευταία100 φυτά από τα 1500 πουείχε προσφέρει η Κυβέρνηση του Καναδά στην περιοχή" είπε η Έλκε Σπηλιοπούλου, πρόεδρος του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας.
"Από δω και πέρα θα προσπαθήσουμε για να αποκτήσει η περιοχή του λόφου της Γαλανής ένα σύστημα πυροπροστασίας.Ανήκει στην Α΄ Ζώνη καιτα 7.0001 δέντρα που έχουμε φυτέψει, χρειάζονται προστασία.
Είναι κάτι που θα ζητήσουμε από το δήμο, την Περιφέρεια και το υπουργείο Πολιτισμού. Θα ζητήσουμε απότο μελετητή του δικτύου πυρασφάλειας στον Κρόνιολόφο τα δεδομένα για να εφαρμόσουμε κάτι ανάλογο.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτή η προσπάθεια μπορεί να χαθεί και πάλι από μια φωτιά.
Δεν έχουμε την δυνατότητανα κάνουμε εμείς ένα τέτοιοέργο", δήλωσε η κα Σπηλιοπούλου για τα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου, στην περιοχή.
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy