Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα7
Τετάρτη
18
Ιουλίου
Ανατ.: 05.26
Δύση: 19.51
Σελήνη
5 ημερών
Αιμιλιανού, Παύλου, Θέης, Ουαλεντίνης, Υακίνθου μάρτυρος
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Αρχή φυτεύσεων με 5.000 φυτά PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2009 00:00
Με την ευγενική χορηγία του ομίλου παραγωγής και διακίνησης τσιμέντου ΤΙΤΑΝ

    Το τέλος της φυτοκομικής περιόδου 2008-2009 βρήκε το λόφο της Γαλανής με 5.500 περίπου νέα δέντρα και θαμνώδη φυτά, που φυτεύτηκαν από τα μέλη του Πολιτιστικούς και Φυσιολατρικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πολλούς μαθητές που στήριξαν την προσπάθεια αυτή του συλλόγου. Φέτος, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συλλόγου, 5.000 φυτά θα έχουν φυτευτεί μέχρι τα Χριστούγεννα, στην Ολυμπία και στα Δ.Δ που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007.

   Η αρχή των φυτεύσεων για την καινούργια περίοδο έγινε στις 22 Οκτωβρίου με την συμμετοχή των μαθητών του Ελληνοαμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών ACS. Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Ολυμπία και θέλησαν να βάλουν κι αυτοί ένα «λιθαράκι» στην αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος της Ολυμπίας για την αναγέννηση του φυσικού τοπίου.

5.000 δέντρα και φυτά από τον ΤΙΤΑΝ

   Το έργο που προσφέρει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος, έχει γίνει ευρέως γνωστό και κατά καιρούς, φορείς και σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προχωρούν σε δωρεές – κυρίως φυτών, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο αυτή την προσπάθεια. Έτσι, ο Όμιλος παραγωγής και διακίνησης τσιμέντου ΤΙΤΑΝ υποσχέθηκε την προσφορά 5.000 φυτών και δέντρων, μέρος των οποίων έχουν ήδη φυτευτεί τόσο στο Λόφο της Γαλανής όσο και στα πυρόπληκτα Δ.Δ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. «Σε πρώτη φάση θα έχουμε 3.000 φυτά που θα πάνε στον Λόφο της Γαλανής, σε σημεία που υπάρχει ακόμα ανάγκη για φύτευση καθώς επίσης στα χωριά Πελόπιο και Πλάτανο, στο Κλαδέο, στην Αρχαία Πίσα, στο Κρυονέρι και στο Χελιδόνι. Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών έχει φυτευτεί και μέχρι το τέλος του Νοέμβρη θα έχουν έρθει και τα υπόλοιπα 2.000 φυτά που φυτευτούν και σε άλλα χωριά, όπου υπάρχει πάντα ανάγκη», εξηγεί η πρόεδρος του συλλόγου Έλκε Σπηλιοπούλου.

   Τόσο ο πρόεδρος του Κρυονερίου Ανδρέας Ανδρικόπουλος όσο και της Αρχαίας Πίσας Σοφιανός Σοφιανόπουλος, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Σύλλογο για την προσφορά των δέντρων που φυτεύτηκαν στις περιοχές τους, ενώ η κα Σπηλιοπούλου κάλεσε όλους τους προέδρους να συνεργαστούν με τον σύλλογο για την προσφορά δέντρων και φυτών για τις δικές τους περιοχές.

   Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι προ ημερών, φυτεύτηκαν στο Λόφο της Γαλανής και 50 ειδικής κατηγορίας βελανιδιές, που προσέφερε το ΕΘΙΑΓΕ, με το οποίο ο Φυσιολατρικός Σύλλογος είχε πολύ καλή συνεργασία από την στιγμή που «υιοθέτησε» τον Λόφο της Γαλανής, μετά τις φωτιές του 2007.

Ξανά στην Ολυμπία η ΕΛΙΞ

   Η ομάδα ΕΛΙΞ με υπεύθυνη την Ελένη Γαζή, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται και πάλι στην Ολυμπία, αποτελούμενη από Έλληνες Φοιτητές – προκειμένου να βοηθήσει και πάλι την προσπάθεια του Φυσιολατρικού Συλλόγου. Ωστόσο, η πρόεδρος κα Σπηλιοπούλου, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε κάθε εθελοντή, να συμμετάσχουν στην δεντροφύτευση που θα γίνει στον Λόφο της Γαλανής.

Νάνσυ Σπυροπούλου

( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

 

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy