Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα21
Τετάρτη
26
Σεπτεμβρίου
Ανατ.: 06.25
Δύση: 18.24
Πανσέληνος
Μετάστασις Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού
1687
Οι Ενετοί βομβαρδίζουν την Ακρόπολη των Αθηνών, με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί η τουρκική πυριτιδαποθήκη στον Παρθενώνα.
1821
Παραδίδεται στους Έλληνες η τουρκική φρουρά της Μεγάλης Τάπιας της Τριπολιτσάς (Τριπόλεως).
1916
Ο Βενιζέλος σχηματίζει επαναστατική κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζεται στο λιμάνι της Λέρου, μετά από ομαδική επίθεση 25 γερμανικών Στούκας.
1944
Υπογράφεται το Σύμφωνο της Καζέρτας.

Επιχείρηση… «Αναδάσωση» PDF Εκτύπωση E-mail
Τα Νέα μας
Τρίτη, 08 Δεκέμβριος 2009 18:34
Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΟΜΑΔΑ «ΕΛΙΞ»

  Το μήνυμα της συμμετοχής έδωσαν οι  εθελοντές που χθες το πρωί βρέθηκαν στο Λόφο της Γαλανής και συμμετείχαν στην αναδάσωση που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας. Την προσπάθεια αυτή στήριξε για μια ακόμα φορά η Οργάνωση «ΕΛΙΞ» με εθελοντές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

   Το…ραντεβού, δόθηκε στον 2ο λόφο της Γαλανής και συμμετείχαν περισσότερα από 40 άτομα, σε μια προσπάθεια φύτευσης 1.500 δέντρων και θαμνωδών φυτών, προσφορά των εταιριών TITAN A.E, Griechenland zeitung  και Studiosus Foundation. «Είναι μια καλή ημέρα για την Ολυμπία και τη φύση της, γιατί έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας εθελοντές κάθε ηλικίας από την περιοχή αλλά και την ομάδα ΕΛΙΞ με την Ελένη Γαζή με στόχο να πρασινίσει και ο 2ος λόφος στη Γαλανή», σχολίασε η πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Έλκε Σπηλιοπούλου, εξηγώντας ότι φέτος η προσπάθεια του συλλόγου θα επεκταθεί και στα Δ.Δ που έχουν ανάγκη. Ήδη έχουν γίνει φυτεύσεις σε Κλαδέο, Αρχαία Πίσσα, Κρυονέρι και Χελιδόνι και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα οργανωθούν φυτεύσεις στον Πλάτανο και στο Πελόπιο.

Η ομάδα ΕΛΙΞ

   Η ομάδα ΕΛΙΞ αναπτύξει δράσεις για το περιβάλλον στην Ολυμπία από το 2003, ωστόσο μετά τις πυρκαγιές του 2007 η παρουσία της είναι πιο έντονη στην περιοχή και η προσφορά της ανεκτίμητη. «Είμαστε εδώ με 22 εθελοντές, έλληνες και ξένους και το σημαντικό, πέραν του ότι θα φυτευτούν στη γη κάποια φυτά, είναι να δώσουμε το μήνυμα και το παράδειγμα, να γίνεται αυτό και σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια, πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον και ενεργοποίηση και από τους τοπικούς όπως εδώ στην περιοχή είναι ο Φυσιολατρικός Σύλλογος της Ολυμπίας, το παράδειγμα του οποίου πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι», σημείωσε η πρόεδρος της Οργάνωσης Ελένη Γαζή.

Συμμετοχή νέων και αθλητών

   Παρών στην προσπάθεια αυτή ήταν και ο πρόεδρος του Ολυμπιονίκη Θουκυδίδης Κοσμόπουλος και ο αντιπρόεδρος Νώντας Γαλάνης, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε ενεργά στη δεντροφύτευση. «Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια που εύχομαι να αποδώσει, αφού ο συγκεκριμένος λόφος είναι «δύσκολος» και δεν ευδοκιμούν τα δέντρα», σχολίασε ο κ.Κοσμόπουλος.

  Από την πλευρά της, η Ταμίας του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ελένη Κωσταριά, σημείωσε για μια ακόμα φορά την ανάγκη συμμετοχής στην προσπάθεια αυτή νέων ανθρώπων, αθλητών, μαθητών αλλά και δημοτών – όχι μόνο κατοίκων της Ολυμπίας – αφού η δράση του Συλλόγου έχει πλέον επεκταθεί και στα Δ.Δ. Ανάγκη για εθελοντική προσφορά βοήθειας, από την οποία οι συμμετέχοντες θα ωφεληθούν στο μέλλον αφού ουσιαστικά θα έχουν φροντίσει για την δημιουργία ενός φυσικού περιβάλλοντος και πνευμόνων ζωής.

Νάνσυ Σπυροπούλου

( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy