Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα4
Κυριακή
25
Μαρτίου
Ανατ.: 07.33
Δύση: 18.46
Πρώτο Τέταρτο
Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Επιχείρηση… «Αναδάσωση» PDF Εκτύπωση E-mail
Τα Νέα μας
Τρίτη, 08 Δεκέμβριος 2009 18:34
Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΟΜΑΔΑ «ΕΛΙΞ»

  Το μήνυμα της συμμετοχής έδωσαν οι  εθελοντές που χθες το πρωί βρέθηκαν στο Λόφο της Γαλανής και συμμετείχαν στην αναδάσωση που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας. Την προσπάθεια αυτή στήριξε για μια ακόμα φορά η Οργάνωση «ΕΛΙΞ» με εθελοντές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

   Το…ραντεβού, δόθηκε στον 2ο λόφο της Γαλανής και συμμετείχαν περισσότερα από 40 άτομα, σε μια προσπάθεια φύτευσης 1.500 δέντρων και θαμνωδών φυτών, προσφορά των εταιριών TITAN A.E, Griechenland zeitung  και Studiosus Foundation. «Είναι μια καλή ημέρα για την Ολυμπία και τη φύση της, γιατί έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας εθελοντές κάθε ηλικίας από την περιοχή αλλά και την ομάδα ΕΛΙΞ με την Ελένη Γαζή με στόχο να πρασινίσει και ο 2ος λόφος στη Γαλανή», σχολίασε η πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Έλκε Σπηλιοπούλου, εξηγώντας ότι φέτος η προσπάθεια του συλλόγου θα επεκταθεί και στα Δ.Δ που έχουν ανάγκη. Ήδη έχουν γίνει φυτεύσεις σε Κλαδέο, Αρχαία Πίσσα, Κρυονέρι και Χελιδόνι και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα οργανωθούν φυτεύσεις στον Πλάτανο και στο Πελόπιο.

Η ομάδα ΕΛΙΞ

   Η ομάδα ΕΛΙΞ αναπτύξει δράσεις για το περιβάλλον στην Ολυμπία από το 2003, ωστόσο μετά τις πυρκαγιές του 2007 η παρουσία της είναι πιο έντονη στην περιοχή και η προσφορά της ανεκτίμητη. «Είμαστε εδώ με 22 εθελοντές, έλληνες και ξένους και το σημαντικό, πέραν του ότι θα φυτευτούν στη γη κάποια φυτά, είναι να δώσουμε το μήνυμα και το παράδειγμα, να γίνεται αυτό και σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια, πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον και ενεργοποίηση και από τους τοπικούς όπως εδώ στην περιοχή είναι ο Φυσιολατρικός Σύλλογος της Ολυμπίας, το παράδειγμα του οποίου πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι», σημείωσε η πρόεδρος της Οργάνωσης Ελένη Γαζή.

Συμμετοχή νέων και αθλητών

   Παρών στην προσπάθεια αυτή ήταν και ο πρόεδρος του Ολυμπιονίκη Θουκυδίδης Κοσμόπουλος και ο αντιπρόεδρος Νώντας Γαλάνης, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε ενεργά στη δεντροφύτευση. «Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια που εύχομαι να αποδώσει, αφού ο συγκεκριμένος λόφος είναι «δύσκολος» και δεν ευδοκιμούν τα δέντρα», σχολίασε ο κ.Κοσμόπουλος.

  Από την πλευρά της, η Ταμίας του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ελένη Κωσταριά, σημείωσε για μια ακόμα φορά την ανάγκη συμμετοχής στην προσπάθεια αυτή νέων ανθρώπων, αθλητών, μαθητών αλλά και δημοτών – όχι μόνο κατοίκων της Ολυμπίας – αφού η δράση του Συλλόγου έχει πλέον επεκταθεί και στα Δ.Δ. Ανάγκη για εθελοντική προσφορά βοήθειας, από την οποία οι συμμετέχοντες θα ωφεληθούν στο μέλλον αφού ουσιαστικά θα έχουν φροντίσει για την δημιουργία ενός φυσικού περιβάλλοντος και πνευμόνων ζωής.

Νάνσυ Σπυροπούλου

( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy