Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα9
Κυριακή
19
Νοεμβρίου
Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.18
Νέα Σελήνη
Αβδιού προφήτου, Βαρλαάμ, Αγαπίου, Ηλιοδώρου και Ευφημίας μαρτύρων
1822
Νίκη κοντά στην Κόρινθο των Ελλήνων επαναστατών.
1826
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στην Αθήνα.
1828
Ο Κιουταχής σουβλίζει 2 Έλληνες αιχμαλώτους στον βράχο του Αρείου Πάγου.
1906
Ο οπλαρχηγός Παύλος Κύρου φονεύεται στο Όστιμα (Τρίγωνο) της περιοχής Κορεστίων σε μάχη με τουρκικές δυνάμεις.
Ο οπλαρχηγός Δημ. Νταλίπης φονεύεται στο χωριό Ανταρτικό της περιοχής Κορεστίων σε μάχη με τουρκικές δυνάμεις.
1943
Το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής διατάσσει τους Ιερολοχίτες και τους Βρετανούς κομμάντος να εκκενώσουν τη Σάμο.
1958
Μάχη στο Δίκημο της Κύπρου όπου πέφτει ηρωικώς μαχόμενος κατά των Βρετανών ο Μάτσης, τομεάρχης Κυρήνειας της ΕΟΚΑ.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ACS ATHENS ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2009 11:38

Οι μαθητές, φύτεψαν δεκάδες δέντρα στα σημεία που ο Λόφος της Γαλανής δεν έχει πρασινίσει ακόμαΌλοι  μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το τοπίο…
   Οι μαθητές του Ελληνοαμερικανικού Κολεγίου ACS Athens «άνοιξαν» της αναδασωτική περίοδο με δεντροφύτευση στον Λόφο της Γαλανής. Επέλεξαν μάλιστα την ημέρα Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Βανκούβερ 2010» θέλοντας έτσι να δώσουν το δικό του μήνυμα, σε μια τόσο σημαντική ημέρα για την Ολυμπία και ολόκληρο τον κόσμο.

   Νωρίς το πρωί, οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, με την πολύτιμη βοήθεια και οδηγίες του Δασάρχη Πύργου Διονύση Θωμόπουλου και της Προέδρου του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας Έλκε Σπηλιοπούλου, ανέβηκαν στον Λόφο της

Γαλανής και φύτεψαν δεκάδες δέντρα, θέλοντας να συμβάλουν κι αυτοί στην μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το Φθινόπωρο του 2007 για την αναγέννηση της περιοχής, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Θεωρώ ευτύχημα ότι μια ομάδα νέων παιδιών από την Αθήνα, ήρθαν για να δενδροφυτεύσουν ένα τμήμα του Λόφου της Γαλανής, ο οποίος έχει συμβολικό νόημα για την Αρχαία Ολυμπία αφού από εδώ έχουν περάσει από μαθητές Νηπιαγωγείου μέχρι Ολυμπιονίκες. Έτσι, η φετινή αναδασωτική χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, τόσο από άποψη φυσικών φαινομένων όσο και από διάθεση εθελοντισμού», σχολίασε ο κ.Θωμόπουλος, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη καταρτίσει πρόγραμμα αναδασώσεων για τις καμένες περιοχές, όπου απαιτείται.

Το περιβάλλον ανήκει σε όλουςΜε αυτό το μήνυμα και θεωρώντας ότι είναι χρέος όλων μας να συμμετάσχουμε στα κοινά και να βοηθάμε, οι μαθητές του Ελληνοαμερικάνικου Κολεγίου ανέβηκαν με όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Λόφο της Γαλανής. «Πιστεύουμε, ως πρόγραμμα και ως σχολείο ότι το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας. Πρέπει να το προσέχουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε, όχι με λόγια αλλά με πράξεις για να προοδεύει», σημείωσε η υπεύθυνη του Προγράμματος ΙΒ Ιουλία Τοκακλίδου, σημειώνοντας ότι τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα για τον σκοπό της επίσκεψής στην Ηλεία. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποδοχή που είχαν στην Ολυμπία.

   Το στοίχημα των ανθρώπων του Φυσιολατρικού Συλλόγου, να αναγεννηθεί ο Λόφος της Γαλανής, έχει εν μέρει εκπληρωθεί, αφού έχουν φυτευτεί εκεί περισσότερα από 5.500 φυτά και υπάρχει ακόμα πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων στην περιοχή. Όλοι αυτοί, μικροί και μεγάλοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που πέρασαν και φύτεψαν έστω και ένα δέντρο στην περιοχή, τώρα μπορούν να είναι βέβαιοι ότι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα. Και μπορούν ακόμα, αφού οι δεντροφυτεύσεις θα συνεχιστούν και πάλι τον φετινό χειμώνα…
Νάνσυ Σπυροπούλου
( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Λεζάντες
1.    Οι μαθητές δεντροφυτεύουν με τις πολύτιμές συμβουλές και οδηγίες του Δασάρχη Πύργου Διονύση Θωμόπουλου.
2.    Ο Λόφος της Γαλανής «ζωντάνεψε» και πάλι με την παρουσία των μαθητών του Ελληνοαμερικάνικου Κολεγίου ACS Athens.
3.    Οι μαθητές, φύτεψαν δέντρα στα σημεία που δεν έχει πρασινίσει ακόμα ο λόφος.
4.    Η Ελένη Μπαντρά, ο Άγγελος Λιακάκος και ο Ιάσωνας Παναγιώτου, μιλώντας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε το σχολείο τους, σχολίασαν ότι «…αν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα όπως πριν. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούν για να κάνουμε το καλύτερο…»
5.    Η υπεύθυνη του Προγράμματος IB του ACS Athens Ιουλία Τοκακλίδου με την πρόεδρο του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας Έλκε Σπηλιοπούλου και τον Δασάρχη Πύργου Διονύση Θωμόπουλο.

 

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy