Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Είσοδος Μελών

Βοηθήστε και Σεις για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου μας. Εγγραφείτε για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα, εικόνες, απόψεις …Επισκέπτες

mod_vvisit_counterΣήμερα11
Κυριακή
24
Σεπτεμβρίου
Ανατ.: 06.23
Δύση: 18.28
Σελήνη
3 ημερών
Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, Θέκλης μεγαλομάρτυρος
1180
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μανουήλ Α΄ Κομνηνός. Τον διαδέχεται ο υιός του Αλέξιος Β΄ Κομνηνός.
1369
Τα Ευρωπαϊκά χριστιανικά στρατεύματα ηττώνται από τους Τούρκους, υπό τον Βαγιαζήτ, στην μάχη της Νικοπόλεως.
1822
Οι αντιπρόσωποι των επαρχιών της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος ανακηρύσσουν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο Αρχιστράτηγο.
1824
Ο Ελληνικός Στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχεί κοντά στην Χίο τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ.
1867
Ο μέγας βεζύρης Αλή πασάς φθάνει στην Κρήτη και απευθύνει στους Έλληνες επαναστάτες προκήρυξη του σουλτάνου για συνθηκολόγηση.
1908
Συγκέντρωση του λαού των Χανίων στην πλατεία του Άρεως και κήρυξη της ενώσεως της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα.
1923
Οι Ιταλοί αποχωρούν από την Κέρκυρα.


 Φίλες και Φίλοι, συμπολίτες της Ηλείας, 

 Όλοι ζήσαμε την εθνική καταστροφή του Αυγούστου του 2007 από το πέρασμα της φωτιάς, που στοίχισε ζωές, περιουσίες αλλά και την ανάσα μας -το Δάσος-.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η αποκατάσταση των ζημιών «βαδίζει» με αργούς ρυθμούς για πολλούς και διάφορους λόγους και στα πλαίσια μιας πολυπαραγοντικής δυναμικής.

Ανησυχούμε για την αποκατάσταση των δασών. Ανησυχούμε για την προστασία των δασών που έχουν μείνει. Οι ελαιώνες, τα χωράφια, τα κοπάδια θα γίνουν ξανά, σχετικά γρήγορα. Αναρωτιόμαστε, όμως, έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο αργά και με τι συνέπειες για όλους μας, αποκαθίσταται ένα δάσος; 


Ο Σύλλογός μας έχει προβεί σε ορισμένες δράσεις, προκειμένου να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση του δάσους στην περιοχή μας.

  • Υιοθετήσαμε το λόφο της «Γαλανής» με στόχο την σπορά και την δεδροφύτευσή του από εθελοντές και από μαθητές σχολείων της περιοχής μας, σε συνεργασία και με τους εκπαιδευτικούς τους.
  • Έχουμε τη μελέτη από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών για το πώς πρέπει να γίνει η σπορά και η δεδροφύτευση και με τι είδη φυτών ή δενδρυλλίων.
  • Έχουμε ξεκινήσει και προχωρούμε έναν έρανο με σύνθημα «Ένα δένδρο για την Ολυμπία» για την αγορά δενδρυλλίων και σπόρων και άλλων απαραίτητων προϊόντων για την δενδροφύτευση. Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Αγροτική Τράπεζα με αριθ.1370400302469, IBAN: GR50 0432 8490 0013 7040 0302 469 SWIFTCODE: ABGRGRAA.
  • Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τα σχολεία της περιοχής μας και με τους εκπαιδευτικούς γιατί θεωρούμε πως η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών σε σχέση με το περιβάλλον και τη φύση, ξεκινά από τις μικρές ηλικίες. Μόνο από τα παιδιά μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Σκοπός μας η δημιουργία φυτωρίων στα σχολεία όπου τα ίδια τα παιδιά θα φυτέψουν τους σπόρους και θα δουν τα δεντράκια τους να μεγαλώνουν μαζί τους.

Ευελπιστούμε στη βοήθεια και στη συνδρομή όποιου συμπολίτη μας. Το δάσος και το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

Σας προτείνουμε να γίνετε εθελοντές για τη ζωή μας. Για ένα πράσινο αύριο! Για μια ανάσα που χρειαζόμαστε!

Φιλικά,

Η Πρόεδρος Έλκε Σπηλιοπούλου και τα Μέλη του Συλλόγου

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο

busy